Ren latskap eller rent økonomisk??

En trend som har pågått i en periode nå er matkasser levert hjem på døra. Konseptet i seg selv er ganske så lurt og kanskje en fin løsning for mange. Det går ut på at man får levert en kasse med mat på døra en gang i uka. I kassafinner man ingredienser for 3-5 måltider for 1-, 2- eller 3-4personer, avhengig av hva men har valgt på forhånd.

Det er jo en ganske fin løsning, og mange hevder de sparer penger på denne løsningen. Jeg skal ikke legge ut om priser og summer osv., men etter å ha undersøkt i forhold til eget formål ville en slik kasse ligget på et sted mellom 800,- og 1100,- for 4-5 middager for 2-4 pers. pr. uke. Tatt i betraktning at dette kun er for middager og ikke er inkludert frokoster, lunsjer eller andre nødvendige husholdnings artikler, så kan dette kanskje være en lønnsom løsning.

Så hvorfor ikke bare slå til tenker mange kanskje. Og jeg er ikke uenig i at mange kanskje sparer på dette tilbudet. Men da må man se på hva husholdningen fra før av bruker på kun middager på like mange dager som matkasse leverandørene tilbyr. Sparer man da penger på å velge en matkasse levert på døra så er joe det kjempe fint. Men så tror jeg også mange glemmer litt bort det at hvis man har en matkasse som skal dekke 4 middager f. eks. som må man jo fortsatt dra i butikken for å handle de resterende 3 middagene for uka, samt at hvis man har barn eller må ha med egen lunsj på skole eller jobb, så må det også handles inn.

Et argument som matkasse leverandørene også kommer med er at man slipper stresset med å planlegge middagene og selve handle turen. Men må jo faktisk i butikken engang i blant uansett, og hvis man da tar seg bitte litt tid til å planlegge handleturen kan men faktisk spare penger. Og hvis man da i tillegg er litt prisbevisst når man er i butikken, kan man fin klare seg på et stramt budsjett. Og det er jo slik at øvelse gjør mester, så hvis man er flink til å planlegge og bruker litt lenger tid i butikken de første gangene, så går det mer og mer av seg selv etter hvert.

Man kan jo selvfølgelig også bestille matvarer levert hjem på døren av forskjellige dagligvarekjeder, som for så vidt også er en fin løsning dersom man ikke har mulighet til å gjøre storhandlingen selv. Enten det er fordi du ikke har bil, er aleneforeldre med dårlig tid, er syk eller andre årsaker til at du ikke kan bruke tid på å dra i butikken. Men i det lange løp vil det jo faktisk ikke være lønnsomt å gjøre unna småhandlingen ved hjelp av matshopping på nett, da de fleste tar gebyr for levering hjem.

For meg og min families del ville vi faktisk ikke spart noe på å få levert matkasse på døren en gang i uka. Jeg skal ikke skryte på meg at vi er verdens flinkeste til å være økonomiske eller at vi har ukes menyer planlagt hver uke, men vi bruker stort sett under 1000 kr i ukedagene på 5 dager med middag, lunsj til jentungen og oss voksene og diverse andre husholdningsartikler. Selvfølgelig bruker vi litt mer i helgene på kosemat, men alt i alt ville ikke besparelsene vært stor nok til at vi har valgt å hive oss på denne matkasse trenden.

Jeg sier overhode ikke at dette er bortkastede penger for de som bruker denne løsningen. Jeg mener at dette er en fin løsning men at man bør vurdere sterkt hvor mye man sparer. Matkasser levert på døra er en flott løsning og det er ikke dyrt, med tanke på alt mår får med, men dette er ikke en løsning jeg kommer til å prøve her i heimen.

Har du/dere prøvd matkasse på døren? Hva er din/deres erfaring?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s