Du skal leve med det hele livet…

Når et barn settes til verden, skal det også få et navn. Barnet skal ha dette navnet for resten av livet. Når barnet blir født er det jo selv forlite til å velge hva det skal hete, så den jobben er det opp til foreldrene å ta seg av.

Mange synes det er lettere å finne navn til førstefødte, enn til barn nummer to og tre osv. Man vil jo gjerne ha en viss klang i navnene i familien, og selvfølgelig at det ikke er for vanskelig å si eller stave for barnet eller søsknene. Men hvordan vet man om man har valgt rett navn, skal man velge navn mens babyen fortsatt er inne i magen til mor eller bør man vente til babyen er født.

For vår del hadde vi sett for oss et navn vi begge likte før datteren vår ble født, men vi var ikke 100% sikker før vi var på fødestua med vår nyfødte datter. Valget vårt falt på Isabell, og både vi og datteren er veldig fornøyde med navnet hennes. Avgjørelsen var lett da vi fikk se henne for første gang. Hun var helt klart en Isabell.

Her kommer litt fakta om navnet Isabell:

 Isabel, Isabell og Isabelle er kvinnenavn med opprinnelse i spanske varianter av Elisabeth. Isabell har samme betydning som Elisabeth, altså «Guds løfter», «Gud er fullkommen», «hun som ærer Gud».

Det er 1 424 kvinner som har Isabell som første fornavn og Det er 1 136 kvinner som har Isabell som eneste fornavn. I 2012, som er året datteren er født, var det 76 jente barn som fikk dette navnet.

1 av disse 76 jentene er vår kjære datter, som snart skal få muligheten til å vise oss hvor stor og flink hun har blitt. Hun skal får bære tittelen som storesøster og hun kommer til å klare denne oppgaven med glans. Og en av de første oppgavene hennes som storesøster er å få være med å bestemme navnet på lillesøster, og hun har helt klart sterke meningen om hva lillesøster skal hete.

 

 

Kilder som er brukt , https://no.wikipedia.org/wiki/Isabel , https://www.ssb.no/befolkning/statistikker/navn/aar/2016-01-26?fane=tabell&sort=nummer&tabell=253528 ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s