Barnebursdag på budsjett!

I helga var det tida for barnebursdag her i hjemmet. De siste årene har sønnen min skiftet mellom å ha feiring hos sin far eller hos meg, men fellesnevneren har nå vært at vi har gjort ganske mye ut av feiringen. Hjemmelaga fancy kake(r), kostymer, leker, snop og alt som kan høre til.

I år ble det en litt annen form for planlegging og utføring av feiringen. Jeg satte meg ned og spurte bursdagsbarnet hva det var han ville ha i bursdagen sin. Svaret var egentlig ganske enkelt; vennene mine og brownies!

Ganske enkle ønsker å oppfylle, selv på budsjett. For er det nå ikke ofte sånn at vi gjør så alt for mye greier ut av ting, for så å finne ut at det var helt unødvendig å stresse med det? Jeg fikk oppleve nettopp det på feiringen for to år siden. Da var det noen som hadde ytret et ønske om pavlova i tillegg til brownies. Så jeg klinka til og skulle lage min aller første pavlova. Noen timer senere satt jeg på kjøkkengulvet, lettere på gråten fordi jeg ikke fikk pisket eggene stive og det var helt krise! Etter mye om og men fikk jeg låne en kjøkkenmaskin og måtte begynne helt på nytt. Seint på kvelden (dagen før selskapet) sto jeg der med en feiende flott pavlova, stolt som en hane!

Dagen etter fylte leiligheten seg opp med barn og etter maten var det frem med kakene. Veit du hvor mange forsyninger med pavlova guttungen spiste? INGEN! De andre barna spiste den de, så det var ikke det at den ikke ble borte, men jeg skjønte fort at all den frustrasjonen og jobben kunne jeg egentlig spart meg for. De ungene hadde vært like glade om jeg hadde diska opp en ekstra brownies kake, noe som er gjort på en drøy halvtime.

Det enkle er ofte det beste, så i år gikk jeg for det enkle!

Jeg lagde to brownies kaker, kjøpte 3 liter vaniljeis og en flaske saft. Da alt var klart, med god margin til gjestene skulle komme, så fant jeg ut at jeg jaggu hadde ingredienser til å lage muffins også. Så da gjorde jeg det. Ikke fordi jeg følte at jeg måtte, men fordi jeg hadde god tid og fikk bakerånden over meg.

Noen timer senere var det ni glade gutter i leiligheten her, og uten at jeg blandet meg inn så tok dem initiativ til leker og aktiviteter helt etter egen maskin. Det var kjempeartig å følge med på!

Alle barna dro herfra med et smil om munnen, selv om de ikke ble servert smågodt, pavlova eller fikk med seg ekstra snop hjem (som om ikke det er nok sukker i kaker og is), så da erklærer jeg at enkel barnebursdag på budsjett var en knakende suksess!

img_0011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s