Et lite mirakel?!

Det er det som blir sagt når man er gravid, at man bærer på et lite mirakel. Jeg skal ikke si at jeg er uenig, men det høres jo helt på trynet ut. De aller fleste veit jo hvordan en baby blir til, fortellinger om blomster og bier og alt det der. Det er ikke i mine øyne mirakuløst i det hele tatt.

Det er sikkert mange som uenig med meg, men jeg står for det jeg skriver. Jeg er nå gravid med lillesøster i snart 5 mnd., og jeg vet nøyaktig hva som har skjedd for jeg var jo der da det skjedde. Det er jo en helt naturlig ting, med noen konsekvenser, som for eksempel graviditet. Hva er det som er så mirakuløst med det liksom, en mann får ståpikk og ei dame blir våt, disse to har seg og i noen tilfeller klaffer det skikkelig og sædcellene har svømmekonkurranse for kvinnens egg. Og den som kommer først frem vinner en sjanse til å befrukte egget, slik at det blir embryo. Og er man skikkelig heldig/uheldig så blir det til 2 embryoer, også kalt for tvillinger.

Det vil jeg ikke akkurat kalle et mirakel. Det hadde vært et mirakel hvis man ikke tok på hverandre en gang og endte opp gravid, men der igjen kunne det jo ha være at dama kanskje hadde hatt sex med en annen mann da, så man skal kanskje ikke tro så mye på disse miraklene.

Jomfru Marias graviditet er vel mer å betegne som et mirakel, dersom man tror på sånt da. Men hadde jeg vært Josef så ville jeg kanskje vært litt skeptisk til at kona mi plutselig hadde blitt gjort gravid, av en annen mann, som blir kalt for Gud.

Nå skal ikke jeg gå noe nærmere inn på det religiøse aspektet, men for meg finnes det ikke mirakler.

Alt har en logisk forklaring.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s