Pupper på utlån.

Oktober er en måned med mye fokus på pupper. Store, små, fast, slappe, hengende, melkesprengte, friske og noen ganger syke. Det er dessverre de sist nevnte  det stort fokus på denne måneden. Byer rundt om i Norge og deler av verden blir pyntet med rosa innslag her og der. Oktober er viet til brystkreft.

Siden vi har totalt 8 pupper fordelt på oss fire jentene føler vi jo at dette er et ganske relevant tema og ta opp. Ingen av oss er leger eller eksperter på området så det ville vært feil å lage et innlegg som omhandler statistikker osv. Siden ingen av oss heldigvis har hatt brystkreft, kan vi heller ikke sette oss inn i hvordan det er å ha det eller å ha hatt det.

Jeg har opplevd at et nært familiemedlem har hatt brystkreft, og selv om det er et alvorlig tema som ofte er knyttet til sorg og vonde følelser, har jeg aldri følt at det har vært et tabu emne i min familie. Mormor ble diagnosert med brystkreft i 2000, og valgte da å fjerne venstre puppen.

Jeg har ingen vonde minner fra denne tiden, men sitter igjen med et spesielt humoristisk minne fra dette. Da jeg gikk på ungdomsskolen og skulle på mitt først ball. Jeg hadde ikke mye å tilby i puppeverden på den tiden med min 70A bh som fortsatt var litt stor for meg. Ganske så flatt i frontpartiet med andre ord. Og da jeg skulle på ball var det helt klart litt sårt for meg at kjolen min ikke satt lite fint over puppene som på mange av mine klassevenninner. jeg husker ikke helt hvem som sa det, men følgende utsagn henger igjen fortsatt.

“Du kan jo bare låne mormor og tante side pupper da.”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s