Du er et fint menneske!

Det var det hun sa til meg, etter at jeg hadde lent meg et godt stykke over i midt gangen, prikka venninna hennes på skulderen og fortalte henne at den lyseblå jakka hun hadde på seg var fantastisk på henne.

Det var mer enn en grunn til at jeg valgte å fortelle denne flotte, blonde dama om hvor vakker jakka hennes var.

1. Jeg elsker å se hvordan mennesker lyser opp når de får et kompliment fra en fremmed. For de aller fleste kommer det så overraskende på at de blir litt brydd, men samtidig så sitter det et så genuint smil på ansiktene deres. Det koster meg så lite tid og energi å gi en positiv gave til noen jeg ikke kjenner, og det gir meg så mye glede å se deres glede. 

2. Denne flotte dama satt ved siden av en mann som prøvde iherdig å flørte med henne. Jeg sier ikke at det er noe galt i å prøve å flørte, for all del! Likevel var det veldig tydelig at hun ikke var interessert, men ønsket å være høflig. Hun og jentene var helt klart på vei til byen, og jeg ønsket for henne at hun skulle gå av trikken med noe varmende og ekstra godt i minne. Noe så enkelt som å plante et frø med positivitet når en har muligheten. 

3. Jakka satt fantastisk på henne og fikk frem den nydelige fargen i øynene hennes! Man burde egentlig ikke trenge en bedre grunn.

Eieren av den flotte jakka rødmet lettere og takket med et stort smil, og like etter snudde venninnen som satt foran oss seg rundt og fortalte meg at jeg var et fint menneske. Hun uttrykte hvor utrolig hyggelig det var å høre et genuint kompliment fra en fremmed av samme kjønn. Og ikke minst, hvor frustrerende hun syns det var at ikke vi nordmenn (spesielt fremmede kvinner seg i mellom) er flinkere til å snakke pent til hverandre.

Noe så enkelt som et lite kompliment, gjorde til at flere fremmede mennesker endte opp med å ha en hyggelig samtale med hverandre på sin reise.

For et par år tilbake så hadde jeg et prosjekt på min egen blogg. I en måned skulle jeg gi minimum ett kompliment til en vilt fremmed daglig. Det var et så givende og fantastisk prosjekt, som gjorde at hverdagen ble fylt med flere smil og mere glede. Og selv om jeg er generelt ganske flink til å gi komplimenter til mennesker jeg ikke kjenner, så føler jeg at det er på tide å puste litt liv i Kompliment Prosjektet. Og det er vel også på tide å trappe det opp. I november skal jeg gå for minimum tre komplimenter daglig.

Jeg gleder meg allerede og kommer til å varme opp de neste dagene. Her skal komplimentene deles ut!

Bli med på moroa! Jeg kan garantere deg at det vil berike din hverdag, mer enn du kunne noensinne innbilt deg.

Gå ut i verden og vær fine mennesker som gjør fine ting mot hverandre. Start med ordene du deler!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s