Det bare skjedde!

Det er noen ting som bare magisk gror på oss med årene. Noen ganger er det smaker, andre ganger er det interesser eller klesstiler. Tror nok det varierer ekstremt fra person til person, men jeg har hvert fall merket at det er enkelte ting som jeg hadde null interesse eller glede av da jeg var yngre, som jeg nå virkelig kan kose meg med. Også er det noen ting som jeg helt ubevisst gjør, men som jeg også kjenner igjen fra andre familiemedlemmer. La meg nevne noen av begge.

Vaske terapi

Noe av det aller kjedeligste jeg visste da jeg var liten var det å måtte rydde og vaske, men med årene så har jeg tydeligvis funnet en form for lettere meditasjon i det å vaske og ordne leiligheten. Plutselig så syns man det er deilig å stå med skurekluten og bøtte på en fridag mens en skrubber og ser at alt blir skinnende rent.

Bake kake søte

Det er ikke sånn at jeg ikke likte det å bake da jeg var liten, men at jeg skulle komme til å bake ting bare fordi jeg kjeder meg en kveld hadde jeg nok ikke trodd. Det viser seg likevel at det er noe jeg stadig gjør oftere, noe som kollegaer og venner ikke akkurat klager over. Så det betyr forhåpentligvis at en er sånn passe god til det også 🙂

Holde personlig konsert

Min farmor pleier alltid å nynne på forskjellige melodier når hun går rundt og ordner ting. Dette er noe som jeg alltid har syns at har vært utrolig koselig å høre på, og det har nok bakt seg inn som et herlig barndomsminne selv om jeg syns det er like kos den dag i dag. Nå har jeg også begynt å ta meg selv i å gjøre det samme selv, uten å egentlig være klar over det. Og jeg gjør det ikke bare hjemme for meg selv. Neida! Har tatt meg i å gjøre det på banen, jeg går rundt i skogen og på jobb mens jeg hjelper kunder. Trøster meg med at siden bikja ikke uler når jeg gjør det, så kan det ikke være så ille å høre på.

Grønne fingre

Moren min er av den typen som får alt til å gro. Hun plukker med seg avstikkere og frø fra alle mulige plasser, og huset hennes ser ut som en liten skog innvendig av og til. Dette var noe jeg ønsket å få til selv da jeg først flytta hjemmefra, men av en eller annen grunn ikke fikk til uansett hvor hardt jeg prøvde. På et tidspunkt klarte jeg å drukne en kaktus!

Men på et eller annet tidspunkt ble mine fingre grønne og nå vokser det ting hjemme hos meg. Jeg har ruccola og oregano i vinduskarmen, og andre koselige vekster rundt om kring som gjør leiligheten mer til et hjem.

**

Ikke veit jeg om det er gener, oppvekst eller rene tilfeldigheter som har gjort at dette har skjedd, men uansett hvor besynderlig det hele er så må jeg jo si at det er veldig interessant.

Lurer på hvilke andre kjente vaner jeg vil legge til meg ettersom årene kommer til å gå.

Venter i spenning!

img_0944

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s