10 GRUNNER TIL AT HØSTEN ER FANTASTISK!

Det blir tidligere mørkt om kvelden, vi oppholder oss mer inne og temperaturene synker sakte, men sikkert. Vel temperaturene har jo faktisk vært ekstremt sommerlig de siste dagene, men snart vil vi nok merke endringen.

Jeg er fullstending klar over at det er mange som gruer seg til mørketida, men min kvalmende positivitet og jeg har slått oss sammen for å dele med dere 10 grunner til at høsten er fantastisk!

1. KAFFE, TE OG KAKAO!

Høsten er virkelig tida for å nyte varm drikke, om det så er hjemme hos deg selv eller ute på kafé. Så det er bare å hamstre opp dine favoritter og nyte, nyte, nyte!

Noen av mine favoritter er Bailey’s te fra Søstrene Grene, Spicy Indian Chai Tea fra Twinings og de forskjellige smakene av Yogi Tea (som også har en søt liten quote hengende på hver tepose). Kanskje er det tida for å prøve noe nytt i høst? Og det er også lov å unne seg noe litt sterkere oppi av og til også!

2. LESETID!

Mørketid betyr for de fleste av oss mer innetid også. Og hva er vel bedre enn å krølle seg opp under et teppe med en kopp med varmt i og en god bok? Nå er jo hver årstid lesetid for meg, men jeg leser ekstra mye på høsten og vinteren, og nyter det enda litt mer enn det jeg gjør ellers.

3. LA DEG SKREMME!

Med høsten så kommer Halloween og temaene for bøker og filmer har en tendens til å mørkne litt. Jeg merker hvert fall at jeg trekkes mer mot skumle filmer og skrekk i bøker i de mørkere årstidene enn ellers. Og det er jo litt godt å la seg selv skremme av og til. Ikke like lurt å gjøre rett før du skal ta kveldsturen med bikja, noe jeg tydeligvis aldri lærer av siden jeg gjør det igjen og igjen, og ender opp med å jogge hele veien. La oss kalle det tvungen trening.

donald-duck-reading-book-animation.gif

4. MYKE, VARME GENSERE!

Før den herlige tida med stygge julegensere (JA, jeg er en av de!) så kommer tida for gode varme høstgensere. Det er jo som å gå hjemmefra pakket inn i et godt pledd!

5. LEVENDE LYS!

Når det blir mørkt ute har man en ekstra god grunn til å tenne noen ekstra lys (eller bruke elektriske om du ønsker å gjøre det litt mer miljøvennlig) for å få litt ekstra god stemning hjemme. Ta deg tida til å være litt romlemantisk, enten sammen med noen eller i eget selskap.

6. FARGENE!

Jeg lar meg stadig fascinere av hvor vakker naturen er, men det kommer virkelig frem på høsten. Når bladene skifter til rødt, gult og oransje før de daler forsiktig ned og legger seg som et teppe på stien der vi går!

IMAG0347.jpg

7. HOPPE I VANNDAMMENE!

Det er så viktig å beholde den den barnslige gleden i seg, og en av de enkleste måtene å gjøre det på når det er høst er å ta på seg gummistøvlene, gå ut, finn en vanndam og HOPP I DEN!

8. TID FORAN PEISEN!

Nå er det ikke alle som er så heldige at de har en peis å kose seg foran, meg inkludert, men de fleste av oss kjenner noen som har en peis. Inviter deg selv på middag, ta med noen kubber og en flaske vin, så skal det nok bli en koselig kveld skal du se!

9. SUPPER OG GRYTER!

Høsten er den perfekte tida for varme supper og gryter. Om man er veganer, vegetarianer eller kjøtteter så er det så mange gode alternativer til høst inspirerte retter. I løpet av høsten vil det også dukke opp noen gode oppskrifter her på bloggen som dere kan prøve dere på!

10. HØSTKOS MED VENNER OG KJÆRE!

Nå er det jo sånn at tid til venner og kjære er noe man burde få til året rundt, men jeg tror nok det er ekstra viktig i de kalde, mørke månedene at man samles og viser kjærlighet til hverandre for å varme opp dagene. Lag varm drikke, varm mat og inviter de som betyr mest for deg hjem til en hyggelig kveld med levende lys og kanskje en skummel film. Gjør det til en helaften og nyt årstiden for det den er verdt!

yavtpae2570423dedae00683434670.gif

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s